1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В София и големите населени места няма да има криза за хляб

В София и големите населени места няма да има криза за хляб

Осигурено е свободно предвижване на брашновозите

Няма да има криза за хляб в София и големите населени места, осигурено е свободно предвижване на брашновозите, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

По молба на министъра, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е разпоредил на КАТ „Пътна полиция” да осигурят придвижване по пътната мрежа както на пълните, така и на празните камиони за превоз на брашно.

По-рано днес, председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Мариана Кукушева сигнализира министър Найденов, че е възможно да се получи недостиг на хляб в София и околни населени места, ако не се реши проблемът с празните брашновози, които са разтоварени и трябва да пътуват обратно към мелниците.

Проблемът възникна заради ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над десет тона на територията на цялата страна поради тежката пътна обстановка. Пълните брашновози пътуваха, съпроводени от полицейски кордон, но имаше проблем с празните, които трябва да се върнат обратно, за да бъдат натоварени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.