1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Веганството е скъпа диета

Веганството е скъпа диета

Снимка:

200 британски лири годишно харчат почитателите на хранителния режим

Веганството се оказва скъпа диета. Един от факторите, които отказват хората от този начин на живот, освен различния вкус, е цената. Веганите харчат около 2000 британските лири годишно.

Според проучване във Великобритания, привържениците на веганството харчат значително повече пари за храна от другите хора. Веганите може да си мислят, че са способни да избягват твърде скъпите неща и да търсят натурална, евтина храна, която отнема малко време за приготвяне, но се оказва, че техният диетичен избор доста натоварва бюджета, се посочва още в проучването.

Същото важи и за вегетарианците, и за тези, които са на безглутенова диета. На практика всички те трябва да платят повече пари, за да поддържат хранителния режим – около 162 британски лири или 73 лева на месец. Проучването е проведено сред 2197 британци. Установено е, че те отчитат като сериозен недостатък на режима си фактът, че им струва по-скъпо от обичайното хранене. Това е така заради по-високите цени на храните и необходимостта от добавки към тях. Нарастващият брой на веганите и вегетарианците дава надежда, че специализираните за тяхното меню хранителни продукти може скоро да станат по-евтини. Отказът от консумация на месо и животински продукти става все по-популярен не само в световен мащаб, но и в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.