1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Винен празник откриха в Стара Загора

Винен празник откриха в Стара Загора

На Винарията ще бъдат представени изключително български фирми

В Стара Загора вчера беше открит Винен фест, който ще продължи до 10 януари. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Луксозната шатра ще бъде разположена на площ от 300 кв. м, на пресечката на бул. „Цар Симеон Велики” и ул. „Гладстон”.

На Винарията ще бъдат представени изключително български фирми, а програмата ще бъде съпроводена от различни конкурси и местни изпълнители, които ще забавляват посетителите от специално изградена сцена в луксозната шатра. Решихме да възобновим една стара традиция за Стара Загора и се надяваме тя да се хареса на всички старозагорци и гости на града, заяви зам.-кметът Велизар Балабанов на брифинг по повод откриването на Винения фест. В средата на месец октомври получихме предложение от Пламен Русев за организиране на такова събитие с партньорството на община Стара Загора, на което с радост откликнахме. Искаме да създадем един истински празник за града, без харчене на бюджетни средства, с което и да дадем начало на предпразничната атмосфера в града, която сигурни сме, се покачва с всеки изминал ден.

Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от традиционния Коледен базар, който ще бъде разположен до Универсалния магазин и бившия Електродом. Базарът ще открит на 1 декември и ще продължи до 31 декември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.