1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Властите в Еквадор въведоха сух режим

Властите в Еквадор въведоха сух режим

В град Урданета 21 души загинаха след натравяне с некачествен алкохол

Властите в Еквадор въведоха сух режим в град Урданета, където 21 души загинаха след натравяне с некачествен алкохол, предаде Асошиейтед прес. Още 103 души от града били лекувани от натравяне с метилов алкохол. При най-тежките случаи е било регистрирано увреждане на стомаха и черния дроб.

Полицията в града съобщи, че в провинция Лос Риос, където е разположен Урданета, са конфискувани над 9000 литра алкохолни напитки с високо съдържание на метанол (метилов спирт), предаде БТА. Метанолът е отровен и оказва въздействие на нервната и сърдечно-съдовата система, но въпреки това се използва за нелегално производство на евтини алкохолни напитки.

Сухият режим бил въведен още в събота. Министерството на здравеопазването на Еквадор съобщи, че се обмисля необходимостта сух режим да бъде въведен на цялата територия на страната, тъй като незаконно произвежданият алкохол може би се продава и извън пределите на провинция Лос Риос.

Засега полицията е задържала само един заподозрян. Производителят на отровния алкохол успял да се скрие от полицията и е обявен за издирване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.