1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Всеки трети консумира тиквени семки

Всеки трети консумира тиквени семки

11 % от българите купуват семките от тиква поне веднъж седмично

Всеки трети от сънародниците ни похапва тиквени семки поне веднъж месечно. Това сочи проучване, поръчано от Чипи ядки. Тиквените семки се нареждат на трето място по консумация след фъстъците и слънчогледовите семки, които са любими на българите в по-ниския ценови сегмент. 11 % от българите купуват семките от тиква поне веднъж седмично. Нашенци ги намират подходящи за ежедневна употреба (заради ниската цена), традиционни за българския пазар и добра занимавка за „убиване на време”. 48,6 % ги купуват от магазини за сладкарски изделия, а едва 19,9 % - от супермаркетите.

Личният опит е определящ при избора им. Като втори стимул за покупка анкетираните са посочили промоциите.Тенденциите за все по-здравословно хранене личат и при консумацията на ядки и семки. Според представеното проучване – 81,7 % от българите предпочитат тези продукти пакетирани, а така те запазват по-дълго здравословните си свойства. Конкретно тиквените семки се славят отдавна с универсалните си лечебни свойства. Те са особено полезни при заболявания на простатата, полови смущения, чревни паразити, умора, стрес, а също повишават имунитета, помагат при артрит и т.н.

С повишаването на културата на хранене на българите се очаква и консумацията на семки да се увеличил В момента 80,1% от българите признават, че консумират ядки и семки поне веднъж седмично.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.