Сертификатът гарантира, че фирмата прилага с успех система за управление на безопасността на храните
Ямболската фирма „Ямбол хляб" е получила сертификат за управление на безопасността на храните. Акредитиращата организация е „Иза Серт България", а сертификатът е по ISO 22 000. Той гарантира, че хлебопроизводителната фирма е внедрила и прилага с успех система за управление на безопасността на храните. „Ямбол хляб" притежава и сертификат по стандарт ISO 9001, който е за внедрена система за управление на качеството. Фирмата е единствената от бранша в Югоизточна България, която притежава и двата сертификата.
"Ямбол Хляб" произвежда всички видове хляб, хлебни изделия и тестени закуски. Основен обем от производствената програма се изпълва от производството на хляб тип "Ямбол хляб", представляващ подобрен вариант на хляб тип "Стара Загора". Това е най-масовия и търсен продукт на фирмата.