1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Захарта е сред най-опасните токсини, според експерт

Захарта е сред най-опасните токсини, според експерт

80% от раковите образования били свързани с хронически излишък на захар в кръвта

Професорът от Калифорнийския университет Робърт Ластиг смята, че захарта трябва да бъде включена в списъка с най-опасните токсини на света. Защо един от водещите експерти по захарта и нейното въздействие върху организма е толкова настроен против обекта на своите проучвания?

Ластиг уверява, че захарта трябва да бъде обявена за токсин, тъй като предизвиква зависимост и провокира развитие на епидемия от затлъстяване, пише New Scientist, цитиран от actualno.com.

Освен това благодарение на този продукт затлъстяването се превръща в метаболитен синдром, което води до развитие на хипертония, диабет, сърдечни болести. 80% от раковите образования били свързани с хронически излишък на захар в кръвта.

Дори да намалите захарта в ежедневното си меню и да спортувате повече, това няма да ви помогне да избегнете вредното въздействие на захарта, категоричен е професорът.

Според експерти ежедневната норма захар не трябва да превишава 25 грама. Средностатистическият американец поглъща по 150 грама захар дневно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.