1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Закрит е нелегален обект за производство на месни продукти в София

Закрит е нелегален обект за производство на месни продукти в София

Инспекторите са наложили възбрана на 615 кг. готови месни заготовки и суровини

Инспектори от дирекция "Столичен ветеринарно-санитарен контрол" на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) затвориха нелегален обект за производство на месни продукти в ж.к. "Гевгелийски" в София. Проверката е била извършена по сигнал на 30 декември 2009 г.

Проверяващите инспектори са констатирали, че в бивш ресторант се е извършвала нерегламентирана производствена дейност при изключително лоши хигиенни условия. В две помещения е било разположено оборудване за производство на месни заготовки. Инспекторите са открили и наложили възбрана на 615 кг. готови месни заготовки и суровини, от които 80 кг. плешка, 80 кг. свински джолан, 80 кг. свински обрезки, 30 кг, сланина, 200 кг. свински крака, 45 кг. мляно месо и 100 кг. кебапчета и кюфтета.

Иззетите продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. В обекта са били открити документи и етикети на регистрирано в НВМС месопреработвателно предприятие. Изяснява се дали продуктите са достигнали до търговската мрежа. Съгласно чл.42 от Закона за храните на лицето, извършващо производствена дейност в момента на проверката, бе съставен акт за установено административно нарушение, санкцията за което на стойност между 2000 и 4500 лв. Случаят е предаден на Икономическа полиция, информира пресцентърът на НВМС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.