1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 5 104 са заявленията по Програмата за развитие на селските райони

5 104 са заявленията по Програмата за развитие на селските райони

Вече са извършени плащания на 524 проекта в размер на 21 милиона лева

От стартирането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г. до момента в Разплащателната агенция са приети общо 5 104 заявления за подпомагане по 15 инвестиционни мерки. По мярка 121 "Модернизиране на земеделски стопанства" и мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" са подписани общо 1 529 проекта на обща одобрена стойност 260 млн. лв. По двете мерки до момента са извършени плащания на 524 проекта в размер на 21 милиона лева.

Размерът на плащанията по схемата за национални доплащания от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. към директните плащания на площ към момента възлизат общо на над 151 млн. лв.

В момента заявките за плащане по програма САПАРД се обработват по реда на тяхното завеждане в регионалните разплащателни агенции. В агенцията е създадена организация, която ще позволи проектите да бъдат обработени и на тези, които отговарят на всички критерии за финансиране, да бъде изплатена финансова помощ до края на валидността на Годишното финансово споразумение-2006.

Както Agro.bg вече информира, в Държавен фонд "Земеделие" бяха отворени две телефонни линии и специален e-mail адрес, чрез които бенефициентите по програма САПАРД с неизплатени проекти могат да получат информация за движението на заявките си за плащане.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.