1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 7000 земеделски стопани получават субсидия до 20 април

7000 земеделски стопани получават субсидия до 20 април

Кампания '2009 за регистрация на земеделски производители е в ход

Около 7000 земеделски производители ще получат до 20 април субсидията за обработваните от тях площи през миналата година, съобщават от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Броят на земеделските производители, които вече са получили плащанията по Схемата за единно плащане на площ, ще достигне повече от 70 000 души. Средствата по Схемата за 2008 се изплащат от 1 декември до 30 юни 2009 година. Очаква се към 20 април общият обем на изплатените средства да достигне близо 600 млн. лева.

От земеделското министерство посочват, че в момента тече проверка на площите, заявени от още около 6000 земеделски стопани, след която ще бъдат изплатени субсидиите на всички земеделски производители, които са заявили коректно ползваните от тях площи.

Вече е започнала и кампания '2009 за подаване на Заявления за регистрация на земеделски производители. Крайният срок за подаване на заявленията е 15 май, като след тази дата на кандидатите ще бъде налагана санкция в размер на 1 на сто от дължимата субсидия за всеки ден просрочие.

Последният ден, в който ще се приемат заявления, е 9 юни. Регистрацията на земеделските площи, с които земеделският стопанин ще кандидатства за подпомагане, се осъществява в общинските служби по земеделие по местонахождението на площите.

От официалните общински ветеринарни лекари по местонахождение на отглежданите животни ще се извършва регистрацията на животните в Системата за идентификация и регистрация на животните. След като са регистрирали площите и/или животните си, земеделските стопани трябва да подадат в общинските служби по земеделие, според местоживеенето или адреса на управление на фирмата си, попълненото си вече Заявление за регистрация и комплект документи, който е различен за различните схеми и мерки за подпомагане, за които се кандидатства, пише в съобщението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.