1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Аграрният министър спира хонорари и бонуси

Аграрният министър спира хонорари и бонуси

Само до юни са изплатени 550 хил. лв. за допълнителни възнаграждения

Председателите и членовете на комисии, работни групи и научно консултативни съвети в земеделието вече няма да получават допълнителни възнаграждения и хонорари. Това гласи заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, с която се спира изплащането на 250 хил. лв. за хонорари. Само до месец юни са изплатени 550 хил. лв. за допълнителни възнаграждения и хонорари на председателите и членовете на комисии, работни групи и научно консултативни съвети. Председателите на работни групи са получавали възнаграждения в размер на 2 500 лева, а членовете им по 1 500 лева. В комисиите и работните групи участват представители на бизнеса, асоциациите, научните среди и съветници от министерството.

Според министърът е недопустимо в условията на финансова криза да се изплащат възнаграждения в такива огромни размери. Министерството, представителите на научните среди и бизнеса трябва да работят заедно. Но затова не трябва да плаща държавата, коментира министър Найденов.

В срок до 30 август 2009 г. второстепенните разпоредители трябва да предоставят в Министерство на земеделието и храните справка за съществуващите заповеди за допълнителни възнаграждения и хонорари и основанието за тяхното издаване за периода 1 януари - 31 юли 2009 г., гласи още заповедта на министъра.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.