1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Американският посланик Джеймс Уорлик подари на министър Найденов собствено производство вино

Американският посланик Джеймс Уорлик подари на министър Найденов собствено производство вино

Посланикът обяви, че има интерес от американски компании към отглеждането на добитък в България

Извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик подари на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов собствено производство вино. Това се случи след среща на министъра и посланика в МЗХ. Американският посланик сподели, че произвежда бяло, червено вино и розе в собствена изба в САЩ. Той подчерта, че министър Найденов е първият от министрите, който получава от неговата колекция. От своя страна министърът върна жеста като подари бутилка българско вино. Посланик Уорлик сподели, че много харесва българските вина.

На срещата министър Найденов запозна посланика с дейността на Българската агенция по безопасност на храните. Посланик Уорлик посочи, че министерството е свършило изключително добра работа за осигуряване на безопасността на храните, което е важно за потребителите.

Двамата обсъдиха и новия Закон за горите и намерението на МЗХ да подкрепи забраната на фотоволтаичните съоръжения. Посланикът обяви, че има интерес от американски компании към отглеждането на добитък в България – за инвестиции в животновъдството. Според него българското земеделие ще се развива по-бързо и ще става все по-голям интереса към него за инвестиции.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.