1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Атидже Алиева-Вели: Пандемията засили необходимостта от Зелена сделка

Атидже Алиева-Вели: Пандемията засили необходимостта от Зелена сделка

Амбицията на Парламента е преговорите за ОСП да приключват в рамките на португалското европредседателство

Пандемията засилва необходимостта от реализирането на Зелената сделка и на всички политики, които са заложени. Това каза българският евродепутат и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Атидже Алиева-Вели по време на семинар. Събитието се фокусира върху „Селско стопанство в условията на пандемия. Реформата в селскостопанския сектор в ЕС – синергия между конкурентоспособност и екологизация на земеделието“. Семинарът е част от проекта „Рестартирай Европа: По-силна – за теб“, с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

 „Средствата по този план, освен да подпомогнат земеделците да се възстановят от ковид кризата, трябва да им осигурят плавен преход към зелените мерки и въобще към новия модел, който прилагаме в земеделието. По отношение на реформата на Общата селскостопанска политика - знаете в момента текат преговорите в триалога между Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент, така че да бъде постигнато споразумение и този огромен пакет от законодателство да влезе в сила. Триалозите не са лесни“, обясни българският евродепутат.

И Атидже Алиева-Вели сподели, че амбицията на Парламента е преговорите да приключват в рамките на португалското европредседателство до края на юни, за да могат страните членки да имат време да обмислят и да подготвят националните си стратегически планове.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.