1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. АЗПБ ще подкрепи протестните действия на зърнопроизводителите в страната

АЗПБ ще подкрепи протестните действия на зърнопроизводителите в страната

Асоциацията на земеделските производители в България ще призове всички свои членове да се присъединят към протестните действия на своите колеги в цялата страната.

„На извънредно заседание на Управителния съвет на АЗПБ се взе решение да бъдат подкрепени протестните действия на зърнопроизводителите в страната“ ,заяви Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

След решението на Комисията по икономическа политика и иновации от вчерашния ден за отмяна на забраната за внос от Украйна, в страната се подготвя общонационален земеделски протест.

През днешния ден предстои депутатите в Народното събрание да гласуват Проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г.

Решението, което ще вземат народните представители, ще определи последващите действия на земеделските производители и това дали ще се стигне до ефективни протестни действия.

„Ако Българското Народно събрание вземе решение за безпрепятствено допускане на зърно и други селскостопански стоки от Украйна обрича на ликвидация собствените си земеделски производители“, коментира Върбанов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.