1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ е закупила само 1 автомобил от юни 2009 г. досега

БАБХ е закупила само 1 автомобил от юни 2009 г. досега

Агенцията е изпълнила всички изисквания на Закона за обществените поръчки

Българска агенция по безопасност на храните е закупила само 1 автомобил от юни 2009 г. досега. Във връзка с кризисната ситуация с шапа в България и множеството посещения на ветеринари, служители на Българска агенция по безопасност на храните и експерти от Европейската комисия до трудно проходими местности, се установи, че автомобилите, с които разполага БАБХ, не могат да достигат до критичните райони.

С оглед на бързата и професионална реакция на БАБХ и МЗХ при кризисната ситуация с шапа, Европейската комисия прие разходи по Програма за борба и ликвидиране на болестта шап на стойност 4 019 047 евро, по която да бъдат покрити разходи, свързани с дейности, консумативи и транспорт за превенция и борба със заболяването. В резултат на това бе необходимо закупуването на автомобил, отговарящ на изискванията за проходимост и за обслужване нуждите на чуждестранни и български експерти.

БАБХ е изпълнила всички изисквания на Закона за обществените поръчки, като е обявила в Агенцията по обществени поръчки и Държавен вестник открита процедура за закупуване на високопроходим автомобил в законоустановените срокове и ред.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.