1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България ще участва в международното изложение „Зелена седмица Берлин 2022“

България ще участва в международното изложение „Зелена седмица Берлин 2022“

Събитието привлича посетители от над 70 държави, което е отлична възможност за представяне и популяризиране на широк спектър от български земеделски продукти, храни и напитки

Министерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2022“. То ще се проведе в периода 21-30 януари 2022 г. в Берлин, Германия. Страната ни ще се включи във форума с национален щанд, като това ще е нейното 32-ро представяне в него.

Събитието привлича посетители от над 70 държави, което е отлична възможност за представяне и популяризиране на широк спектър от български земеделски продукти, храни и напитки. В допълнение на това, участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да поддържат и създават нови бизнес контакти, което е особено важно в периода на постепидемичните икономически затруднения. Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ SA. 47097 „Помощ за участие в изложения“.

През 2021 г. форумът бе отменен, заради световната пандемия причинена от разпространението на Ковид-19. Година по-рано международното изложение „Зелена седмица Берлин 2020” привлече над 1 880 изложители от 72 страни и над 400 000 посетители. България участва с щанд от 143 кв. м., на който се представиха 19 производители от различни асоциации и съюзи на производители в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.