1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Без такса при кандидатстване за земеделски кредити от ОББ

Без такса при кандидатстване за земеделски кредити от ОББ

На по-малките земеделски стопани ОББ предлага Мини агро кредити

Сезонността и спецификата на селскостопанския бизнес налагат различен подход и срокове за финансиране. ОББ е дългогодишен партньор на земеделските стопани с традиции във финансирането на сектора. В тази връзка всички селскостопански производители до края на годината ще могат да кандидатстват за нови кредити в банката без такса за кандидатстване и разглеждане на документи.

Земеделците, които получават субсидии от ДФЗ по схемите и мерките за директните плащания на площ и обвързаната с производството подкрепа, могат да получат финансиране само срещу залог на бъдещите субсидии до 95% от техния размер. Финансирането се револвира всяка година и може да се използва в петгодишен период. Този продукт се радва на сериозен интерес вече 14 години и ОББ е предоставила финансиране по над 5 000 кредита.

UBB

По съвместните програми на ОББ с Европейския Инвестиционен Фонд – COSME, както и с Националния Гаранционен Фонд  (НГФ), земеделският сектор може да се възползва от гаранции под формата на допълнително обезпечение. Гаранцията по програма COSME e напълно безплатна, като за кредити, отпуснати до края на годината, може да достигне до 80 %. В комбинация с гаранцията по НГФ могат да бъдат финансирани проекти по Програмата за развитие на селските райони и мярката, по която в края на месец септември приключи подаването на проекти – 4.1. Инвестиции в земеделски стопанства. През последните 3 години, по гаранционни програми, банката е предоставила над 600 кредита на земеделски производители за близо 200 млн. лв.

На по-малките земеделски стопани ОББ предлага Мини агро кредити в размер до 500 хил. лв., при изключително бърз процес на разглеждане и одобрение, с които могат да закупят земя, машини и оборудване, както и да извършат различни строително-монтажни работи, необходими за осъществяване на дейността им.

Промоцията обхваща всички кредитни продукти на ОББ, независимо дали са за ново оборотно или инвестиционно финансиране, с единственото условие кредитоискателят да е земеделски производител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.