1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Безплодни показания по делото "Марио Николов - Людмил Стойков"

Безплодни показания по делото "Марио Николов - Людмил Стойков"

Делото продължава на 10 ноември

Свидетелски показания днес не хвърлиха никаква светлина по делото за пране 7.5 млн. евро срещу групата "Марио Николов - Людмил Стойков". Съдът разпита Добромир Костиев, съсобственик на една от замесените в източването на пари по САПАРД фирми - птицекланица "Чубра".

Оказа се обаче, че Костиев не може да отговори на нито един от въпросите, свързани с управлението на дружеството и получената от него субсидия от европрограмата. Пред съда той заяви, че бизнесът са движели управителите на "Чубра" Лазарина Георгиева и Иван Иванов. Костиев разказа, че познава Марио Николов, тъй като бил управител на склад, собственост на брат му Петър Николов. Марио Николов не е имал никакво влияние в "Чубра", беше категоричен обаче свидетелят.

Показания трябваше да даде и членът на съвета на директорите на "Палмигруп" Петя Хаджииванова, която е подсъдима за източването на САПАРД, но не и за изпирането на парите. Тя обаче отказа да говори пред съда, като се позова на правото си да не дава показания по въпроси, чиито отговори биха я уличили в извършване на престъпление.

Съдът глоби с 200 лв. Радмил Петров, който също като Хаджииванова отговаря за измамата по европрограмата, а по това дело е само свидетел, тъй като не се яви на днешното заседание.

След края на съдебното заседание Марио Николов заяви, че това дело не може да се води, преди да е приключил процесът за източването на САПАРД. "За да бъде внесен обвинителен акт в България обаче, е достатъчно да имаш бял лист, компютър и прокурор, който да подпише", каза той.

Делото ще продължи на 10 ноември.

 

 

Етикети съд, дело, САПАРД
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.