1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бившия директор на ДФ „Земеделие” Асен Друмев - с три години затвор условно

Бившия директор на ДФ „Земеделие” Асен Друмев - с три години затвор условно

Изпитателен срок – 5 години

Софийският районен съд осъди бившия директор на държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев на три години лишаване от свобода условно, с петгодишен изпитателен срок. Според прокуратурата със сключването на три неизгодни сделки Друмев е нанесъл щети на ДФ "Земеделие" в размер на 482 129 лева, които до момента не са възстановени. Асен Друмев бе осъден и да плати на фонда 482 129 лева. Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 15-дневен срок пред Софийския градски съд.

Защитникът на Друмев - адвокат Ина Лулчева, каза пред журналисти след края на съдебното заседание, че ще се възползва от правото да обжалва. Тя определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

Agro.bg припомня, че Асен Друмев е обвинен за престъпление по сллужба - като директор на фонда в периода 27 август 2001 - 14 май 2007 сключва три неизгодни договора за наем на офиси на разплащателната агенция в Пловдив, Разград и Силистра. До сега мярката за неотклонение на Асен Друмев бе "парична гаранция" от 5 хиляди лева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.