1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит

Бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит

Снимка:

Има опасност за живота му

Бившият шеф на дружеството "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит с тръби пред дома му в столичния кв. "Красна поляна" вечерта в четвъртък, съобщи "Медиапул".

Харизанов е във Военно-медицинска академия с опасност за живота. Той е със счупени ръка и ребра и множество наранявания по лицето и главата. Инцидентът е станал пред дома на Харизанов, когато той се е прибирал с жена си и е бил нападнат от двама неизвестни. По неофициална информа съпругата му също е пострадала, но не сериозно. 

Шефът на СДВР Ивайло Спиридинов потвърди за случая, но отказа да даде повече информация. Той насочи към прокуратурата, където имало образувано досъдебно производство. Оттам заявиха за "Дневник", че ще проверят.

Харизанов наскоро беше освободен от ареста, където прекара близо четири месеца. През есента прокуратурата повдигна обвинение на него и още трима души за сключване на неизгодна сделка за продажба на скрап. Тогава му беше наложена парична гаранция от пет хиляди лева.

В края на декември прокуратурата се позова на справка от ДАНС и на показанията на анонимен свидетел, за да мотивира искане за налагане на по-тежка мярка за неотклонение на Харизанов. Според данните той имал намерение да се укрие, "като избяга през слабо охраняема зона". Тогава втората инстанция - Софийски градски съд го задържа и няколко пъти след това отказа да промени мярката му.

През март Софийският районен съд освбоди Харизанов без мярка, като прие, че няма обосновано предположение той да е участвал в сключването на неизгодна сделка, нито че има такава. Съдия Стоян Мадин прие, че ареста на Харизанов е незаконосъобразен и нарушаващ един от основните принципи на Конвенцията за правата на човека - за справедлив процес. Впоследствие Софийски градски съд го освободи срещу 7 хиляди лева парична гаранция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.