1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Благодарствено писмо на рибарите до председателя на ОБС - Варна

Благодарствено писмо на рибарите до председателя на ОБС - Варна

Рибарското селище „Траката" се превръща в зелена зона

 

Повод за писмото е позицията на председателя на Общинския съвет - Варна Борислав Гуцанов за сделката на „Траката". „Изразяваме горещата благодарност на рибарската общност в региона за категоричните ви действия в полза на каузата на рибарите в местността „Траката", пише в документа, подписан от председателя на сдружение „Черноморски изгрев" Димитър Пасев.

Миналата събота Гуцанов се включи в протеста на рибарите от селището на „Траката" и на място им обеща да поиска от екипа, който работи по Общия устройствен план на града 94-те декара от сделката по замяна да бъдат отредени за зелена зона. Още в понеделник той се срещна с техни представители и подписа писмото до специалистите по ОУП. В сряда, на сесия на местния парламент, по негово предложение съветниците гласуваха „за" по темата.

„Ние разбираме трудностите, които ви коства тази съпричастност и смятаме, че това е един от малкото примери, в които длъжностни лица в държавата заемат справедлива позиция в полза на обществеността в подобни спорове", пише в писмото до Гуцанов. Според рибарите единствено той и ОбС, като представители на местната власт, изразили мнение и готовност да помогнат по казуса „Траката".

Рибарската общност приветства решението на ОбС-Варна спорния терен на „Траката" да бъде отреден за широко обществено ползване - паркове, зони за почивка, рибарско пристанище, лодкостоянки и др. „Г-н Гуцанов, молим да уведомите Общински съвет-Варна за нашата признателност", се казва още в благодарственото писмо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.