1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Блокадата на ГКПП – Кулата е вдигната

Блокадата на ГКПП – Кулата е вдигната

Производителите от Гърция имат намерение да подготвят вътрешни блокади и още блокади на границите

Стачкуващите гръцки фермери вдигнаха блокадата тази нощ след нощно посещение на земеделския министър Мирослав Найденов на ГКПП – Кулата 350 ТИР-а са чакали на границата към 22.00 ч. снощи и това е наложило пътуването на министър Найденов .  Блокадата на гръцките фермери на ГКПП Кулата е вдигната от 2.00 часа тази нощ, след като министърът на земеделието Мирослав Найденов е разговарял с областния управител на Серес Стефанос Фотиaдис, предаде Дарик радио. Найденов посочил, че условията при чакащите на "Кулата" български шофьори в тежкотоварните камиони е била "нечовешка" предвид ниските температури.

Около 350 ТИР-а са чакали на границата към 22.00 ч. снощи и това е наложило пътуването на министър Найденов до "Кулата". Той е постигнал съгласие до сутринта границата да бъде отворена, но не изключи възможността днес отново да има блокади.

Министър Найденов призова българите да не пътуват в Гърция, тъй като отношенията между фермерите и гръцкото правителство се влошават. Заради това, че преговорите с правителството са се провалили, производителите от Гърция имат намерение да радикализират действията си, като подготвят вътрешни блокади и още блокади на границите. От МВР съобщиха, че към 6 часа на пункта вече няма изчакващи за преминаване автомобили. По непотвърдена информация, земеделските производители са заявили, че ще затворят отново пункта в 9 часа. От 23 часа снощи до 1 часа ГКПП-Илинден бе отворен за движение на МПС в двете посоки. Към 6 часа сутринта на пункта има 18 автомобила, изчакващи да преминат на съседна територия. По непотвърдена информация пунктът ще бъде отворен за движение 9 до 12 часа днес сутринта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.