1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бойко Синапов е освободен от поста директор на Областна дирекция "Земеделие" Кърджали

Бойко Синапов е освободен от поста директор на Областна дирекция "Земеделие" Кърджали

От пресцентъра на Министерство на земеделието не посочиха какви са мотивите

Министърът на земеделието Мирослав Найденов освободи браншовика Бойко Синапов от поста директор на Областна дирекция "Земеделие" в Кърджали, само два дни след неговото назначение. От пресцентъра на Министерство на земеделието не посочиха какви са мотивите на Мирослав Найденов, но обясниха, че той е преразгледал решението на политическия кабинет към ведомството.

Бойко Синапов коментира, че е освободен от заемания пост, за да бъде назначен в на друга длъжност в Министерство на земеделието.„Не може да се каже, че съм освободен, просто ме изтеглят в министерството. Просто прецениха в министерството, че ще бъда полезен там. Това, което е излязло в пространството, не знам какво се коментира, но това е положението”, съобщи Синапов.

Запитан на какво се дължи тази промяна, Синапов каза: „Не мога да коментирам нещо, което все още и аз не знам. Мога само да ви подхвърля, че с встъпването ми в длъжност веднага нарочих ревизии и започнах да работя смело както винаги, нищо не ме е притеснявало”. Той твърди, че не може да се чувства обиден от случващото се, а иска да се чувства полезен колкото се може повече. От земеделското министерство отказаха да коментират дали Синапов ще бъде преназначен, решението ще бъде взето от министър Найденов, който в момента е в чужбина.

Бойко Синапов е роден на 31 януари 1969 г. в гр. Неделино, Смолянска област. Сега живее със семейството си в гр. Джебел, област Кърджали. Завършил е селскостопански техникум в Садово, специалност зоотехник. Завършил е "Право" във Великотърновския университет. В момента се занимава с овцевъдство, има овцеферма с 8000 овце-майки. Председател е на овцевъдна кооперация "Родопски звън" в област Кърджали и е един от основните организатори на фермерските протести през последните месеци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.