1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БСК разтревожена за имиджа на бизнеса след препоръките на ОЛАФ

БСК разтревожена за имиджа на бизнеса след препоръките на ОЛАФ

Висшата административна власт в страната да заеме твърда позиция по отношение на невинните

Българска стопанска камара е силно разтревожена от поредната офанзива срещу бизнеса в страната, опитващ се да отстоява българския опит в хранително-преработвателния бранш. Констатацията, че българските фирми са допуснали неправомерни практики в усвояването на средства по САПАРД, е тревожна. Това становище изразяват от камарата в специално съобщение до медиите, във връзка с искане на ЕК да бъдат върнати парите по 98 проекта по предприсъединителната програма.

Желанието на някои институции да се налагат финансови изисквания към фирми без санкция на съда и доказано от него престъпление буди у нас сериозно недоумение, се казва още в съобщението. Според бизнеса по този начин се оказва допълнителен икономически натиск върху фирмите в условия на криза, който все повече ги потапя в нея.

От камарата определят за тревожна и тенденцията да не се констатират сериозни нередности по време на усвояване на средства по проектите, а месеци след тяхното приключване. Очевидно е, че ако висшата административна власт в страната не заеме твърда позиция по отношение на невинните, ще се формира възможност за безспорни верижни отрицателни последствия за българските производители от месо и млекопреработвателния бранш, се посочва още в съобщението на БСК.

 

 

Етикети ОЛАФ, БСК, САПАРД
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.