1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БСП поиска оставката на министър Найденов

БСП поиска оставката на министър Найденов

Снимка:

Илияна Йотова: ГЕРБ продават държавата на безценица, за да си купят предстоящите избори

Министър-председателят Бойко Борисов незабавно да вземе оставката на Мирослав Найденов и да каже дали ГЕРБ взеха милионите от скандалната сделка в Несебър. За това настоя членът на ИБ на НС на БСП Илияна Йотова по повод на продажбата на терен край Несебър. Тя изрази подозренията си, че ГЕРБ продават държавата на безценица, за да си купят предстоящите избори.

„Имаме информация от наши структури по места, че голяма част от тези пари се отчисляват, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори", изтъкна евродепутатът.

Според Йотова Бойко Борисов дължи обяснение за този грабеж като за последно, при положение че държавата е ощетена с милиони, а в далаверата вече публично са замесени кръгове около ГЕРБ. „Очевидно премиерът толерира популацията на калинки в администрацията, като целта е да се облагодетелстват близките до ГЕРБ за сметка на останалите хора и на държавата", коментира Йотова. Тя остро критикува опитите на министър Мирослав Найденов да избяга от отговорност, оставяйки оправданията на заместниците си. Йотова се възмути от стремежа на министъра в края на годината, около коледните празници, да прокара една апетитна сделка за доста пари. Според нея скандалът е показателен за схемите на облагодетелстване, които управляващите са създали, предаде агенция КРОСС.

„ГЕРБ са експерти в технологията на измамата", каза още Йотова и подчерта, че домогването им до властта минава през провала на България. Тя напомни, че неслучайно в анализа си агенция "Ройтерс" посочва неуспеха в борбата с корупцията като основен проблем за ГЕРБ. „Корупцията и кризата в съдебната система очевидно ще предизвикат междинен доклад на ЕК", не скри опасенията си Илияна Йотова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.