1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Copa и Cogeca приветстват признанието на Урсула фон дер Лайен за ролята на земеделието в Европа

Copa и Cogeca приветстват признанието на Урсула фон дер Лайен за ролята на земеделието в Европа

Фермерските организации са в готовност за започване на "стратегически диалог" относно бъдещето на селското стопанство в Общността

Речта на Урсула фон дер Лайен за състоянието на Европейския съюз беше очаквана с нетърпение от всички, които участват в земеделския и горския сектор. Copa и Cogeca се надяваха, че председателят на Европейската комисия ще обърне особено внимание на фермерите. Освен споменаването на признателността за работата и устойчивостта на европейската селскостопанска общност в условията на кризите, тя заяви: "Нуждаем се от повече диалог и по-малко поляризация", като нейната позиция и тази на Copa и Cogeca съвпадат, а тя е, че "земеделието и опазването на природата могат да вървят ръка за ръка".

От Copa и Cogeca приветстват съобщението за започване на "стратегически диалог" относно бъдещето на селското стопанство в Европа и са готови да дадат своя принос. „Ето защо се надяваме, че този стратегически диалог ще започне с анализ на политиките на Зелената сделка, които вече са на масата, и че всички нови предложения ще бъдат предмет на оценки за осъществимост и бюджет, за да се изравнят амбициите на ЕС с неговите ресурси“, посочват от Copa и Cogeca в съобщение до медиите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.