1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Д-р Йордан Войнов депозира оставката си като директор на БАБХ

Д-р Йордан Войнов депозира оставката си като директор на БАБХ

Снимка:

Шефът на агенцията напуска поста си във връзка със скандала за дезинфекцията на българо-турската граница

Д-р Йордан Войнов депозира оставката си като директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщи Агенция „Фокус”.

Д-р Войнов подава оставка във връзка със скандала за дезинфекцията на българо-турската граница, който БАБХ първоначално възложи на частна фирма, а след това развали договора с нея.

"Настъпих много интереси, не съм удобен", коментира пред БТА Войнов. Според него нещата скоро ще излязат наяве, а те са свързани с накърнени интереси на фирми и лобита относно неудобните за тях наредби както за млечните продукти, така и за водата в пилетата.

Войнов каза още, че сам е предложил да подаде оставката си още с встъпването в длъжност на служебното правителство, но тогава не му е била приета. След прословутия договор, станал известен като "златния гьол" с частната фирма ООД "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, Войнов също бил искал да депозира оставката си, но бил посъветван да излезе в отпуск.

По-рано днес след заседанието на правителството премиерът Марин Райков заяви, че директорът на Българската агенция по безопасност на храните следва да бъде освободен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.