1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Декларация за политическо сътрудничество между ПП Обединени земеделци, РДП и БСДП през 2011 г. представиха лидерите на трите партии

Декларация за политическо сътрудничество между ПП Обединени земеделци, РДП и БСДП през 2011 г. представиха лидерите на трите партии

Трите партии имат общи позиции за приоритетите в развитието на аграрния сектор, образованието и социалната сфера

Декларация за политическо сътрудничество между ПП Обединени земеделци, РДП и БСДП през 2011 г. представиха лидерите на трите партии на пресконференция в Стара Загора. провела се на 30.01.201 г. В нея участваха Моньо Христов и Петя Ставрева от ръководството на ПП Обединени земеделци, Захари Петров, председател на РДП и Йордан Нихризов, председател на БСДП.

„Днес, във времето на световна икономическа криза, единството на демократичните сили за обединяване на разумните, мислещи хора у нас е нужно повече от всякога”, се казва в документа.

Подписването на това споразумение е резултат на установеното партньорство между Обединени земеделци, РДП и БСДП и е продължение на общите инициативи, които бяха реализирани от трите организации през 2010, бе обявено на пресконференцията.

„Ние искаме да създадем атмосфера на диалог и сътрудничество, защото и трите организации са традиционни български партии и се явяват реални продължители на демократичните традиции у нас”, заяви Петя Ставрева.

ПП Обединени земеделци, РДП и БСДП имат общи позиции за приоритетите в развитието на аграрния сектор, образованието и социалната сфера.

„За нас е изключително важно да бъдат създадени условия за развитието на среден и дребен бизнес у нас, за продължаване на процеса на децентрализация и осигуряване на повече средства за развитие на регионите”, подчерта Петя Ставрева.

Според ПП Обединени земеделци, РДП и БСДП част от приетите промени в изборното законодателство нарушават основни принципи на демокрацията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.