1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Делегация на Държавния комитет по горите на Република Украйна на посещение у нас

Делегация на Държавния комитет по горите на Република Украйна на посещение у нас

Проучва българския опит в стопанисването и управлението на недържавните гори

До 12 септември на посещение в България е делегация на Държавния комитет по горите на Република Украйна с ръководител зам.-председателя на комитета - Виктор Червонин. Лесовъдите от Украйна се запознават с българския опит  в стопанисването и управлението на недържавните гори и специално в горите, собственост на общини.

В резултат от обсъждането на конкретни проблеми и размяната на мнения се очаква да се създаде основа за  по-задълбочен професионален контакт и траен обмен на информация по важните теми: структура и управление на общинските гори, административен капацитет, консултиране и контрол от държавната горска администрация, инвестиционна политика и изпълнение на проекти по структурните фондове и други програми, планиране на дейностите в горите, запознаване с работата на представителните неправителствени организации за горите, недържавна собственост.

Посещението е свързано с обиколка в страната, където участниците ще се запознаят с опита на общински и държавни структури в стопанисването и управлението на гори, собственост на общини.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.