1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ден на отворените врати „Аграрната наука в подкрепа на земеделието”

Ден на отворените врати „Аграрната наука в подкрепа на земеделието”

В отбелязването на събитието се включи и председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова

Главният научен секретар на ССА доц. д-р Виолета Божанова откри деня на отворените врати „Аграрната наука в подкрепа на земеделието”, в сградата на Института по аграрна икономика - София, бул. Цариградско шосе 125.  Доц. Божанова изтъкна, че този открит ден е организиран от 6 института и на ССА - Институт по аграрна икономика; Агробиоинститут; Институт по животновъдни науки; Институт по криобиология и хранителни технологии; Институт по декоративни растения и Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Н. Пушкаров”. „Започваме да се консолидираме и взаимно да  използваме съществуващия капацитет в рамките на Академията, за да създаваме и показваме на обществото колко са важни нашите  научни достижения и продукти“, допълни тя.

В отбелязването на събитието се включи и председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова.

  Събитието е съпътствано с провеждането на кръгли маси, на които се дискутира достижения на аграрната наука, перспективи за развитие и популяризирането й.

 Деня на отворените врати  е част и от честванията по случай 80 години от създаването на Института по аграрна наука и 65 години от основаването на Института по животновъдни науки. Събитието е  и продължение на третия международен "Ден на очарованието на растенията", което е  под егидата на Европейската организация за раститетлна наука (EPSO).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.