1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДГС „Търговище” подарява елхички на над 40 институции

ДГС „Търговище” подарява елхички на над 40 институции

Снимка:

Коледни дръвчета са осигурени за Кукления театър и Младежкия дом в града

ДГС „Търговище” подарява елхички на повече от 40 институции в общината. Навръх Никулден коледни дръвчета бяха украсени в звената към Комплекса за здравно-социални услуги.

Малчуганите от ЦДГ №1 „Веселушко” реагираха много емоционално на изненадата. Децата се надпреварваха кой ще постави звездата на върха на елхата. Освен това те получиха и подаръци. Зеленото дръвче допринесе за коледното настроение у малчуганите и те изпълниха стаята с песни и приказни истории за Дядо Коледа.

Чрез дарителската акция „Подари Коледно дърво, спечели усмивка”, горското стопанство ще зарадва децата във всички образователни и социални институции в Търговище.

„Инициативата носи коледно настроение и подарява много радост на децата, които по традиция очакват празника с голямо нетърпение”, коментира директорът на ДГС „Търговище” инж. Васил Василев. Той допълни, че за втора поредна година стопанството се включва в кампанията на Министерство на земеделието и храните „Купи жива елхичка, помогни на дете“. 5 лв. от продажбата на всяко живо дръвче ще бъдат дарени за лечението на дете с онкологично заболяване. Всеки който желае да си купи елхичка, може да го направи в сградата на горското стопанство, на бул. „Цар Освободител” №22”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.