1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Димитър Греков: Решен съм да спра корупционните практики в администрацията

Димитър Греков: Решен съм да спра корупционните практики в администрацията

Снимка:

Министър Греков е удебен, че през септември ще бъде готова и Програмата за развитие на селските райони

 

“За мен е унизително бюрократичното действие на администрацията - жалби да престояват до година без отговор”, заяви земеделския министър Димитър Греков в предаването „Бразди“ на БНТ. Министърът е наредил да се създаде Разпоредба, според която ще се разработи система и тя ще бъде качена на сайта на министерството. Тя ще позволи на жалбоподателите да получат информация за срока на отговор по жалбата. В случай на забавяне ще последват глоби.

По повод на зеленчукопроизводителите министър Греков каза, че старта на управление на това правителство съвпада с много тежък период за тези производители. Действията, които министерството е започнало е въвеждане на електронна система за регистрация на зеленчукопроизводителите. Това ще позволи да се знае с точност колко хора имат желание да се занимават с отглеждането на зеленчуци, на каква площ и какви сортове планират да отглеждат. Така по-лесно ще се направи разчет за финансирането и ще се търсят възможности за това допълни проф. Греков.

Подготовката на Програмата за селските райони е заварена изостанала и е започнато веднага да се работи по нея. Създадена е експертна комисия в министерството, която е работила по програмата и тя е изпратена до отделните браншови организации, които могат да я допълнят. Тя ще бъде качена на сайта на министерството до края на август, където всеки ще може да отправи препоръки. След това експертната комисия ще я изработи в окончателен вариант. Министър Греков е удебен, че през септември ще бъде готова в цялостен вид.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.