1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 20 декември фермерите може да удостоверят платени данъци

До 20 декември фермерите може да удостоверят платени данъци

Стопаните трябва да представят пред областните дирекции на Разплащателната агенция издадените от НАП удостоверения

До 20 декември 2010 г. се удължава срокът, в който земеделските производители, подали документи по схемите за национални доплащания и очакват субсидии, трябва да представят удостоверение от Националната агенция по приходите (НАП) за липса на задължения. Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Срокът се удължава за онези животновъди, които са се издължили пред НАП, но поради забавяне при отразяване на това плащане в информационната система на данъчните служби, не фигурират в електронните регистри. Стопаните трябва да представят пред областните дирекции на Разплащателната агенция издадените от НАП удостоверения, за да докажат, че не дължат данъци.

Съгласно чл. 8 от Наредба № 2 от 11 февруари 2010 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане през 2010 г., не се допускат до подпомагане кандидати, които имат задължения към публичния бюджет на Република България.

За улеснение на фермерите, на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие” – РА на видно място – в „Акценти, информация, справки, уведомления и анонси”, е публикуван списък с уникалните идентификационни номера на кандидатите с подобен проблем.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.