1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 5% пада лихвата по кредити за селскостопански инвестиции и пчеларство

До 5% пада лихвата по кредити за селскостопански инвестиции и пчеларство

Снимка:

ДФЗ: Промяната е в отговор на предложения на редица браншови организации

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ годишният лихвен процент за новоотпусканите пряко от фонда кредити е намален от 6% на 5%, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие“. Облекчените лихвени условия ще се прилагат за новоотпусканите от ДФЗ през 2014 г. кредити по схемата за инвестиции в селското стопанство и за пчелари с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП). Промяната е в отговор на предложения на редица браншови организации и цели да облекчи условията за реализация на проектите.

Кредитна схема за инвестиции в селското стопанство подкрепя създаването, възстановяването и отглеждането на трайни насаждения, оранжерийното производство, изграждането и оборудването на животновъдни ферми, както и покупката на животни, техника и оборудване. Подробна информация за схемата ще намерите на www.dfz.bg .

Схемата за кредитиране на лица с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 г. дава възможност на бенефициентите да получат предварително финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки Б и Г - закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни майки и препарати за борба срещу вароатозата. Подробности за кандидатстването са публикувани на сайта на ДФЗ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.