1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До края на април ще бъдат изплатени субсидиите по агроекология за 2009 г.

До края на април ще бъдат изплатени субсидиите по агроекология за 2009 г.

Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Пловдив

„Всички проблеми на бенефициенти по мярка 214 „Агроекологични плащания” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. за 2009 г. ще бъдат разгледани и изчистени до края на месец март, а до края на април ще им бъдат изплатени и субсидиите”. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Пловдив.

От юли 2011 г. може да се кандидатства отново по мярка 112 за създаване на стопанства за млади фермери, като за целта е предвиден бюджет от 40 мил. лв., уточни министър Найденов. Все още не е решен и проблемът за прехвърлянето на средства по мерките с изразходван финансов ресурс, допълни той.

Земеделските производители поставиха пред министъра въпроса с разораването и очертаването на земеделски пътища покрай парцелите. Мирослав Найденов категорично посочи, че те не могат да бъдат обявявани за субсидиране. За това ще им се налага санкция. Министърът препоръча при разораването и очертаването на земеделски пътища да се сезират местните кметове, полиция и прокуратура.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.