1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Добрич започва да излиза от снежната блокада

Добрич започва да излиза от снежната блокада

Разчистен е пътя до границата с област Силистра

Макар и трудно, Добрич започва да излиза от снежната блокада. Днес с помощта на военна техника бяха отворени пътищата до всички общински центрове. Въпреки това все още има общини, които не са отменили бедственото положение. 

Пътищата в Добричка област се разчистват с помощта на машини от военните поделения. Отворени за движение за леки автомобили при тежки зимни условия са направленията до общинските центрове на осемте добруджански общини. Разчистен е и пътят за Варна. Работи се по пътя за Ген. Тошево и румънската граница, за да се осъществи движението и в двете посоки. Отворени са двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния – при Дуранкулак и Йовково. Всички автомобили до 12 т се пропускат през пунктовете без ограничения при тежки зимни условия.

В разчистването на снега в Добричка област се включиха роторни снегорини на военните формирования в Шабла и Балчик. Те разчистват трудни и тежки терени. От петък по искане на областния управител Детелина Николова в снегопочистването участва и артилерийски булдозер, предоставен от Военно-морските сили във Варна. Руската машина прокарва пътища при бедствени ситуации. Днес тя е минала през селата на североизток от Добрич, за да осъществи връзка между тях и областния център.

Областно пътно управление Добрич и фирмата, поддържаща републиканска пътна мрежа, са разчистили пътя до границата с област Силистра.

Няма закъсали и бедстващи хора. От електроразпределителното дружество информираха, че са отстранени всички аварии. Все още обаче има 17 села без вода. Припомняме, че в събота вечер три добруджански общини обявиха бедствено положение. Днес в община Тервел то беше отменено.

 

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.