1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Досъдебни производства за злоупотреби в земеделието и горите

Досъдебни производства за злоупотреби в земеделието и горите

Няма повдигнати обвинения

Пет досъдебни производства има образувани в Софийската градска прокуратура във връзка със злоупотреби от страна на длъжностни лица в Министерството на земеделието и храните и Държавната агенция по горите, обяви прокурор Божидар Джамбазов на пресконференция, предаде “Фокус”. Джамбазов уточни, че в случаите, когато има данни за извършени нарушения от министър или заместник-министър, ще бъдат повдигнати обвинения. „До този момент няма повдигнати обвинения”, посочи Джамбазов.

По отношение на обвинението, повдигнато срещу бившия председател на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, то е за неизгодна сделка за замяна на два имота държавна собственост в Созопол, чиято стойност възлиза на 3,5 млн.лв. Това не са единствените имоти, които се разследват. Разследват се още две заменки за имоти във Варна и Несебър. „По тези имоти все още се работи и се изчаква”, посочи Джамбазов. Той посочи, че досъдебните производства се водят за проблеми и злоупотреби, констатирани в тези две институции. По думите му производствата са за запазване на места в регистъра на заменките и други злоупотреби.

Джамбазов посочи, че тези пет досъдебни производства не включват разследванията, които се водят за злоупотребите с еврофондовете.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.