1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Досегашният изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов става земеделско аташе в Брюксел

Досегашният изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов става земеделско аташе в Брюксел

Снимка:

Нов зам.-министър няма да се търси

Досегашният изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов ще замине като земеделско аташе в Брюксел. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Светослав Симеонов е имал две предложения - да стане зам.-министър на земеделието с ресор Програмата за развитие на селските райони или да стане земеделско аташе в Брюксел. Той е приел дипломатическия пост. Найденов съобщи, че нов зам.-министър няма да се търси.

"Безспорно трябва да се влезе с нов екип. Опитах се да взема доброто от фонда", беше първият коментар на Порожанов, запитан защо се пристъпва към пълно обновление в ръководството.

Найденов отхвърли предположенията, че смените са свързани с протестите на зърнопроизводителите или със сигналите на СДС за корупция в министерството и фонда.

Вчера от прокуратурата потвърдиха, че разследват сигнал за търговия с влияние в земеделското министерство. За него съобщи СДС като поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и на шефа на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. 

От дясната партия огласиха писмо на Симеонов от миналото лято в качеството му на заместник на тогавашния шеф на фонда Калина Илиева, в което той се оплаква от министерски натиск в полза на проекти по програмата за селските райони. Вчера централата на СДС прибави сигнал на Илиева до прокуратурата и писмо, с което тя иска обяснения от заместника си.

Фонд "Земеделие" се ръководи от управителен съвет от 11 члена под председателството на министъра на земеделието и храните, а оперативното ръководство се осъществява от изпълнителен директор. Структурата на фонда включва Централно управление и 28 областни дирекции.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.