1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Доцент Георги Костов е новият председател на Държавната агенция по горите

Доцент Георги Костов е новият председател на Държавната агенция по горите

Решението е прието на днешното първо заседание на кабинета „Борисов"

 

Правителството прекрати правомощията на Стефан Юруков като председател на Държавната агенция по горите и реши управлението на агенцията да бъде поето от Георги Костов. Промяната има за цел да се установи активно, открито и прозрачно управление на горския сектор, съобщиха от правителствената информационна служба.

Публикувани Бележки на Световната банка от март т. г., които са изготвени въз основа на обсъждания с представители от организации на обществения и частния сектор и на гражданското общество показват, че е налице силно разпространено мнение, че горският сектор е корумпиран и се управлява лошо. Широко разпространено е и безпокойството за легитимността на т. нар. „заменки”, от които държавният горски сектор губи около 0,5 млрд. евро.

Доц. Георги Костов притежава богат професионален опит и квалификация в областта на горското стопанство. Роден е през 1959 г. в София. Завършил е Висшия лесотехнически институт (сега Лесотехнически университет), където в момента ръководи катедра „Лесовъдство”. Специализирал е в Австрия, Швеция, Швейцария и Холандия. Участвал е в реализирането на няколко международни проекта, свързани с развитието на горите и националните паркове в България.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.