1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експерти от МЗХ участваха в информационен ден за биологичното производство

Експерти от МЗХ участваха в информационен ден за биологичното производство

По време на събитието бяха обсъдени проблемите на стопаните относно стандартите за добро земеделско и екологично състояние

Днес, експерти от Министерство на земеделието и храните участваха в информационен ден на тема „Биологичното производство в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. – Кампания 2023 г.“. Събитието бе организирано от Българска асоциация биопродукти съвместно с МЗХ в София.

Инициативата има практическа насоченост, чиято цел е да се отговори на въпроси и казуси на земеделските стопани по прилагане условията за кандидатстване по отворените приеми за биологичното земеделие и интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

По време на събитието бяха обсъдени проблемите на стопаните относно стандартите за добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) на почвата, отнасящи се до биопроизводството. Разяснени бяха и спецификите при предоставяне на директните плащания и прилагането на екосхемите Биологично животновъдство, Биологично пчеларство и Биологично растениевъдство от новия програмен период.

Обект на дискусия бе очертаването на земеделски площи, както и изискванията при Плановете за паша и торене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.