1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейският съюз ще представи на България позицията си по глава “Земеделие” до края на април

Европейският съюз ще представи на България позицията си по глава “Земеделие” до края на април

 

Европейският съюз ще представи на България общата позиция по глава "Земеделие" най-късно до края на април, а в края на юни България ще приключи преговорите по глава "Земеделие". Това стана ясно по време на срещата на министъра на земеделието Мехмед Дикме с еврокомисаря по селското стопанство Франц Фишлер.

Министър Дикме откри българския щанд на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство "Зелена седмица" в Берлин. Изложението започва днес и ще продължи до 25-ти януари.

Министърът на земеделието се срещна с федералния министър на защитата на потребителите, прехраната и земеделието на Германия Рената Кюнер. Германия е готова да финансира проекти за производството на розово масло и изкупуването на продукцията, но при условие, че посадъчният материал от рози не е генно модифициран, заяви г-жа Кюнер. Министър Мехмед Дикме ще се срещне по-късно и с колегите си от Швеция и Холандия.

13 български фирми представят свои продукти на 69-то изложение "Зелена седмица" в Берлин. На българския щанд са изложени колбаси, кашкавал, сирене, вина, розово масло, ликьор и ракия от масло, произведени в Института по розата в Казанлък./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.