1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Генералният секретар на Копа-Кожека пристига у нас

Генералният секретар на Копа-Кожека пристига у нас

Г-н Песонен ще участва в Националния аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”

Генералният секретар на европейската организация на фермерите и земеделските кооперации КОПА-КОЖЕКА г-н Пека Песонен пристига днес в България. Той идва по покана на Петя Ставрева, международен секретар на ПП „Обединени земеделци”. 

На 24 ноември 2009 г. г-н Песонен ще участва в Националния аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”, който ще се проведе в комплекс „Златни пясъци”. На форума той ще представи работата на най-голямата европейска организация на фермерите и земеделските кооперации и ще се срещне с представители на министерството на земеделието и браншовите асоциации.

На 25 ноември т.г. /сряда/ от 10. 00 часа в Пресклуба на БТА в София Пека Песонен и Петя Ставрева ще дадат пресконференция. На нея генералният секретар на КОПА-КОЖЕКА ще обобщи впечатленията си от срещите в България и ще представи актуалните предложенията на организацията за подкрепа на европейските фермери  в условията на икономическа криза.

Европейската неправителствена организация Копа-Кожека ( Copa-Cogeca ) съществува от 50 години, почти оттогава е създадена и общата селскостопанска политика на ЕС. В нея се събират интересите на всички производители и фермери в Европа, така че да бъдат дефинирани техните общи цели, които да бъдат отстоявани на европейско ниво, което е в интерес на всички производители в държавите членки на ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.