1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Георги Костов: МЗХ прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция

Георги Костов: МЗХ прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция

Приоритетно ще бъдат подпомагани секторите овощарство, градинарство, и животновъдство

„Министерство на земеделието прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция в условия на стеснен пазар вследствие на ответната реакция на Русия на европейското ембарго”. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов по време на откриване на Празника на ябълката в село Екзарх Йосиф, Русенска област. Екипът на министерството си е поставил задачата да подпомага приоритетно овощарство, градинарство, животновъдство, увери той, като подчерта, че е радостно, че в последните няколко години площите и добивите от ябълкови насаждения се увеличават.

Заместник-министърът информира, че е изпратено официално писмо до Главна дирекция САНТЕ на ЕК с искане за съдействие относно изясняване ситуацията със забраната за внос на български стоки с фитосанитарни сертификати в Русия. Доц- Костов допълни, че чрез външно министерство е дадено указание на търговското аташе на България в Русия да потърси официална информация от руската страна по случая.

Заместник-министър Костов информира и за отворените нови прозорци за подпомагане по мерките на ПРСР, като призова за активност при подготвянето и кандидатстването по проекти по програмата, за да може селските райони да стават все по-привлекателно място за живеене и труд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.