1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горските инспектори от РДГ-Пазарджик проверяват цехове и складове

Горските инспектори от РДГ-Пазарджик проверяват цехове и складове

Общо 618 обекта са регистрирани към днешна дата на територията на дирекцията

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ)– Пазарджик стартираха масирани проверки на цехове и складове за преработка на дървесина в цялата област. 

Проверяващите проверяваха съвместно с журналисти вчера за изградени системи за видеонаблюдение и действащи GPS устройства на товарните автомобили, транспортиращи дървесина на обекти, в които дървесина постъпва, преработва или се експедира. 

Общо 618 обекта са регистрирани към днешна дата на територията на РДГ – Пазарджик. За всички тях стартират проверки от страна на служителите на дирекцията. Причината е ново изменение на Закона за горите влязло в сила от 1 януари тази година. Към тази дата постъпилите удостоверения за GPS устройства в област Пазарджик са 340, а за изградено видеонаблюдение до момента в горската дирекция са регистрирани 302 обекта. 121 са складовете, които са преустановили дейност след въвеждане на новите изисквания. 

Инспекторите са издали и една принудителна мярка за прекратяване на дейността на един обект в Сърница за срок от 2 месеца. Там експертите са констатирали и незаконно добит материал. Проверките продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.