1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горският пожар в Калифорния продължава да бушува

Горският пожар в Калифорния продължава да бушува

Обявено е извънредно положение

Пожарникарите в Калифорния продължават да се борят с пожар, който унищожи десетки скъпи къщи и опитват да го овладеят преди да е достигнал град Санта Барбара. Макар и да няма повече съобщения за унищожени къщи по хълмовете над Санта Барбара, пожарникарите остават под тревога, защото около 3500 жилища остават в застрашени райони. Около 15 000 души бяха принудени да се евакуират от домовете си. Сред пожарникарите има 10 ранени. Пожарът е унищожил най-малко 525 хектара територия откакто избухна във вторник.

Намаляването на силата на ветровете позволи на огнеборците да ограничат пожара, който се насочваше към гъсто населения център на града.

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер посети местата, засегнати от този първи сериозен пожар за годината в района. В сряда той обяви извънредно положение в окръг Санта Барбара. Тази мярка дава достъп до повече финансови ресурси и екипировка. Пожарникарите, които се борят с пожара се увеличиха от 900 до около 1400. В гасенето на пожара участват хеликоптери и самолети.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.