1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Гръцкият премиер Георгиос Папандреу предвижда скорошно решение на въпроса с блокадите

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу предвижда скорошно решение на въпроса с блокадите

Снимка:

Той не коментира възможността българският бизнес да получи финансови компенсации

В Брюксел премиерът Бойко Борисов и гръцкият му колега Георгиос Папандреу дадоха съвместна пресконференция, съобщи БНР. Проблемът с блокадите на българо-гръцката граница, вероятно ще бъде решен в скоро време, каза гръцкият премиер Георгиос Папандреу.

Той изненадващо дойде при българските журналисти тук, заедно с Бойко Борисов, както сам каза, като знак, че двамата са в много добри приятелски и работни отношения. Работим по въпроса да намерим решение с протеста на фермерите. Знаем колко страда от него българският бизнес, увери Папандреу, без, обаче, да се ангажира със срокове. Българският премиер Бойко Борисов добави – нека всички, които говорят, че между България и Гърция има напрежение да видят, че сме тук заедно, и че заедно ще намерим необходимите решения. Георгиос Папандреу си тръгна без да коментира възможността българският бизнес да получи финансови компенсации.

Бойко Борисов заяви, че проблемите, които създава Гърция на Еврозоната са уплашили всички в ЕС и затова нашето присъединяване към нея в момента изглежда значително затруднено. Държавните и правителствени ръководители на 27-те преди минути взеха принципно решение да помогнат на Гърция да преодолее кризата, добълни той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.