1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Граждани посетиха МЗХ в Деня на отворените врати

Граждани посетиха МЗХ в Деня на отворените врати

Проектът има за цел да направи министерството една още по-прозрачна и ефективна институция

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов покани лично гражданите, които посетиха Деня на отворените врати в МЗХ. Той им показа колегиума за заседания и кабинета си. В стола на министъра седна студентка от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. В Деня на отворените врати в МЗХ участват над 70 граждани, които днес ще задават своите въпроси към експерти от министерството. Пред гостите министър Найденов посочи, че години наред не е отварян входът на Министерството на земеделието и храните за посетители. Носеше се славата на това министерство като най-затвореното, каза министърът и обеща това да се промени. На въпросите, на които не може да бъде даден отговор веднага, ще бъде дадена информация в рамките на пет дни, посочи министърът. Денят на отворените врати е нашият начин да се доближим до вас гражданите, да ви предоставим актуална информация за дейността ни и услугите, които Министерството на земеделието и храните може да ви предложи.

Проявата е част от проекта „Добро управление, ефективност и прозрачност в Министерството на земеделието и храните”, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет”. Проектът има за цел да направи министерството една още по-прозрачна и ефективна институция като подобри организацията и работните процеси във всички структури. Ръководител на проекта е Александър Михайлов, директор на дирекция „Инспекторат”, МЗХ. На разположение на гражданите през целия ден са експерти от дирекции: „Административно обслужване и информационно-комуникационни технологии”, Главна дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения”, „Директни плащания и пазарна подкрепа”, „Държавни помощи и регулации”, „Развитие на селските райони”, „Растениевъдство” и „Животновъдство”.

През този месец шест ОД „Земеделие” в градовете Пловдив, Монтана, Ямбол, Бургас, Велико Търново и Силистра ще отворят вратите си за граждани. Подробна информация за точните дни и часове на провеждането им може да откриете на уебсайта на МЗХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.