1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Хранителни продукти за децата в Хаити събират в Благоевград

Хранителни продукти за децата в Хаити събират в Благоевград

Изпратени са уведомителни писма до посолства и институции

Областният съвет по наркотични вещества инициира събиране на помощи за децата в Хаити. Акцията е под мотото: „Децата на Хаити са в беда! Приятели, да им помогнем заедно!”.

На 19 януари до сградата на общината беше отворен пункт за приемане на дълготрайни пакетирани продукти - брашно, леща, боб, захар, макарони, ориз, олио, зехтин, консерви, минерална вода и други.

Във връзка с инициативата на Младежкия общински съвет по наркотични вещества в Благоевград по повод разрушителното земетресение в Хаити и обявената акция за бедстващите деца са изпратени уведомителни писма до МВнР, Корпуса на Мира, Посолството на САЩ в България и Посланика на САЩ в България. В писмото се казва:

„Репортажите по новините и в интернет са много тревожни. Не можем да бъдем безразлични или само наблюдатели на бедственото положение и техните стрдания. Искаме да им помогнем и да им покажем, че децата по света мислят за тях, че не са сами и изгубени в мъката си. Състраданието, помощта и грижите за децата за нас са най-важните задължения на всички възрастни, независимо дали са политици, учители, полицаи, бизнесмени, журналисти и други".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.