1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Хванати са 9 бракониери на язовирите ”Студен кладенец” и “Кърджали”

Хванати са 9 бракониери на язовирите ”Студен кладенец” и “Кърджали”

Акцията е започнала от язовир “Студен кладенец”

Инспектори на сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали със съдействието на служители на “Жандармерия” – Кърджали и МВР - Кърджали са извършили пет дневна акция на язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали” срещу бракониери. По време на проверките са хванати 9 бракониера на които са съставени 11 акта за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства.  За периода са конфискувани общо 820 метра бракониерски мрежи, 3 гумени лодки и един риболовен уред “сара” с дължина 350 метра.

Акцията е започнала от язовир “Студен кладенец”, където са забелязани и наблюдавани група лица извършващи незаконен риболов. Петимата бракониери са хванати в момент на изваждане на мрежи от язовира. От тях са конфискувани 600 метра мрежи и една гумена лодка. Съставени са им 5 акта за незаконен улов.

На язовир “Кърджали” са  заловени двама бракониери. От тях също е конфискувана една гумена лодка и 200 метра мрежи. На нарушителите са съставени 2 акта за незаконен улов.

При нова проверка на язовир “Студен кладенец” са хванати двама бракониери. Инспекторите на ИАРА Кърджали са им съставили 4 акта – за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства. От нарушителите са иззети една гумена лодка, 2 бр. мрежи с обща дължина 20 метра и едни бр. “сара” с дължина  350 метра.

За периода на проверката от ИАРА Кърджали са съставили и 5 акта на любители рибари за риболов без билети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.