1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Индия удвоява финансовата подкрепа за фермерките

Индия удвоява финансовата подкрепа за фермерките

Схемата ще надгради действаща програма, която президентът Нарендра Моди обяви преди предишните избори през 2019 година

Правителството на Индия смята да удвои годишната финансова подкрепа за жените, които притежават селскостопански земи и се занимават с фермерство. Така сумата ще нарасне до 12 хиляди рупии, което се равнява на 144 долара.
 
Планът, който има за цел да привлече подкрепа сред жените преди общите избори в страната тази година, ще бъде обявен в рамките на дискусиите за бюджета на 1 февруари и може да струва на правителството допълнителни 120 милиарда рупии или 1,44 милиарда долара. 
 
Схемата ще надгради действаща програма, която президентът Нарендра Моди обяви преди предишните избори през 2019 година. В тазгодишните избори, които се очаква да се проведат през април или май, премиерът ще се бори за трети мандат. 
 
По програмата за субсидиране на селското стопанство правителството предоставя по 6000 рупии годишно както на мъже, така и на жени фермери. Досега властите вече са отпуснали над 2,81 билиона рупии на над 110 милиона фермери по 15 транша до ноември миналата година, сочи официалната статистика.
 
В Индия има над 260 милиона фермери и заедно със семействата си ще са значителна електорална сила в страната с население от 1,4 милиарда души. Жени са 60% от общия брой фермери, макар че по-малко от 13% от тях притежават земята, която обработват.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.